Καστορέλαιο…το θαυματουργό!

Καστορέλαιο…το θαυματουργό!

Στο διαδίκτυο, σε περιοδικά…αλλά και σε ξεχασμένα συρτάρια της γιαγιάς μπορείς να βρεις αμέτρητες φυσικές συνταγές ομορφιάς. Και ενώ κάθε φορά υπόσχεσαι πως θα ξεκινήσεις να τις φτιάχνεις μόνη σου…διαβάζεις τα υλικά, μπερδεύεσαι και να πως καταλήγουν τόσες συνταγές στα συρτάρια των γιαγιάδων!

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; Να οργανωθούμε καλύτερα! Κάποια υλικά χρησιμοποιούνται συχνά και με διάφορους τρόπους και έτσι συμφέρει να φροντίσουμε να τα συμπεριλάβουμε σε κάποιο ντουλαπάκι του μπάνιου μας. Ένα από αυτά είναι και το καστορέλαιο!

Το καστορέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι είδος φυτικού ελαίου που παράγεται από το τροπικό φυτό Ρίκινος ο κοινός. Η απόχρωση του είναι υποκίτρινη και είναι σχεδόν άοσμο. Παλαιότερα το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύσουν δερματικές νόσους, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και κρέμες για την “τόνωση” της τριχοφυΐας και σε προϊόντα αντιγήρανσης καθώς ενεργοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Η τιμή του για τη συσκευασία των 100ml κυμαίνεται γύρω στα 6 ευρώ και το βρίσκει κανείς σε οποιοδήποτε φαρμακείο ή κατάστημα βιολογικών προϊόντων.

Ακόμα λοιπόν και αν δε φτιάξετε κάποια μάσκα (που δεν το πιστεύω!) μπορείτε να το χρησιμοποιείτε 3-4 φορές την εβδομάδα σαν δυναμωτικό για τις βλεφαρίδες αλλά και τα αραιά φρύδια. Μην ξεχνάτε επίσης πως δυναμώνει τα μαλλιά, καταπολεμά την ψαλίδα και την ξηροδερμία.

Προσέχουμε βέβαια πάντα να μην χρησιμοποιούμε υλικά που ενδέχεται να μας προκαλέσουν αλλεργία.

 

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

/>


3 × 2 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Newsletter

Μπορούμε να σας ενημερώνουμε για τα νέα μας, αν μας δώσετε το email σας!
* = required field